lening verkopen
 
Banken strenger: krijgt u nog een woonlening? Consument Geld HLN.
Daarop namen ze ook meestal een hypotheek, omdat die hen het recht geeft om het vastgoed in kwestie te verkopen als de kredietnemer zijn lening niet aflost zoals afgesproken. Zo recupereert de bank toch het uitstaande bedrag. Maar, die garantie is een heel pak kleiner als de vastgoedprijzen sterk zouden dalen en de opbrengsten van gedwongen verkopingen zouden tegenvallen. Tip: Maak hier een simulatie van uw woonkrediet. Babyboomers versus jongeren. Volgens de Nationale Bank van België en het Europees Comité voor Systeemrisicos nemen de Belgische banken dan ook te weinig buffer. De Nationale Bank stelde eerder al voor om de toegekende leningen te beperken tot 80 procent van de verkoopwaarde van het gehypothekeerde vastgoed. Dat komt trouwens overeen met de realiteit. Op basis van de leningen die bezoekers van de vergelijkingswebsite Spaargids.be de afgelopen 24 maanden inbrachten, bleek dat er gemiddeld 79 procent van de waarde van de woning werd geleend. Dat sluit ook aan bij de vaststelling van BNP Paribas Fortis, dat een op de vier woonleningen in ons land toekent.
adwords
Kopen, huren en lenen Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
Kan ik mijn woning verkopen als er nog een hypotheek op rust? 2 april 2018. Een koper moet altijd een goed verkrijgen dat vrij is van enige schuld of hypotheek. Daarom gebruikt men in notariële verkoopakten vrijwel steeds de clausule terugvinden dat het eigendom verkocht wordt voor vrij en onbelast. Wat betekent deze clausule? Indien de verkoper een schuld of een lening had aangegaan die gewaarborgd werd door een hypotheek, dan moet deze schuld aangezuiverd worden uiterlijk bij het verlijden van de akte. De notaris zal nagaan op het hypotheekkantoor of een hypotheek werd ingeschreven, en in het bevestigend geval zal hij de afrekening van de schuld vragen aan de schuldeiser de bank van de verkoper. Hij zal er voor zorgen dat de koopprijs aangewend wordt tot terugbetaling van de nog lopende schuld zodat de hypotheek kan worden doorgehaald.
seo
U wilt vervroegd terugbetalen / Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
Bij verkoop van de woning moet u altijd volledig vervroegd terugbetalen. U wendt zich dan rechtstreeks tot uw notaris, die de nodige documenten voor de terugbetaling van de lening aan de VMSW zal bezorgen. De notaris zorgt ook voor de opheffing handlichting van de hypotheek op uw woning. U wilt een deel van uw lening vervroegd terugbetalen. Dat kan op twee manieren. U kunt één keer per kalenderjaar een zelf gekozen bedrag vervroegd terugbetalen. U kunt ook meer dan één keer in hetzelfde jaar een bedrag vervroegd terugbetalen, maar dan moet dit bedrag ten minste 10% van het geleende kapitaal zijn. Heeft u bijvoorbeeld 100.000 euro geleend, dan moet zo een vervroegde terugbetaling minstens 10.000 euro bedragen. U betaalt ook een wederbeleggingsvergoeding, als u een deel van uw lening vervroegd terugbetaalt. De wederbeleggingsvergoeding: hoeveel kost sneller afbetalen? U betaalt altijd een wederbeleggingsvergoeding, als u sneller wilt afbetalen. De vergoeding bestaat uit drie maanden interest op het vervroegd terugbetaalde leningsbedrag aan de rentevoet die bij de terugbetaling geldt. Uw rentevoet is 3% en u wilt 10.000 euro vervroegd terugbetalen.
persoonlijke lening vergelijken
In de kijker: Een woonlening zonder uw beleggingen te moeten verkopen? Spaargids.be.
In de kijker: Een woonlening zonder uw beleggingen te moeten verkopen? In de kijker: Een woonlening zonder uw beleggingen te moeten verkopen? donderdag 28 november 2019 Aangeboden door Deutsche Bank België. Wil u een lening afsluiten voor een tweede verblijf of een opbrengsteigendom?
seo beratung
Een overbruggingskrediet: wat is het en wat zijn de voor en nadelen? Immoweb.
Dan moet je een deel van het overbruggingskrediet alsnog als hypothecaire lening opnemen. Fiscaal niet interessant. Overbruggingskredieten waarbij je enkel de rente of zelfs helemaal niets afbetaalt, komen niet in aanmerking voor belastingvermindering. Hoeveel is jouw woning waard? Het bedrag van een overbruggingskrediet hangt af van de geschatte waarde van je huidige woning. Benieuwd hoeveel jouw huis of appartement waard is? Geef de parameters in en laat je woning al eens online schatten. Gratis online schatting. Kan ik een voorschot vragen bij de verkoop van mijn woning? Mag je als verkoper een voorschot vragen? Hoeveel mag dat bedragen en hoe pak je dit concreet aan? We helpen je graag op weg. Sluit de verkoop af met een waterdicht compromis. Tijd om een compromis op te stellen. Maar wat staat er in een compromis en waar moet je op letten? We helpen je graag verder. Vier onmisbare tips om de verkoopprijs van je woning te bepalen. Om je woning snel en efficiënt te kunnen verkopen, heb je best een objectief zicht op de waarde ervan.
hoeslakens
Kan je kopen op een openbare verkoop onder de voorwaarde dat je een lening krijgt?
Kan je kopen op een openbare verkoop onder de voorwaarde dat je een lening krijgt? Kan je kopen op een openbare verkoop onder de voorwaarde dat je een lening krijgt? Bij de verkoop van een onroerend goed gebeurt het vaak dat de koper koopt onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een hypothecaire lening.
vocht in hartzakje
Lening terugbetalen bij verkoop van auto of moto Sleutelmomenten Belfius.
hvac
Behoud ik mijn woonbonus als ik mijn woning verkoop en er een nieuwe koop?
Dat kan volgens de geldende regels, met een hypotheekruil of pandwissel. Als u uw oude woning verkoopt om er een nieuwe te kopen of bouwen, zou u volgens de geldende regels de woonbonus kunnen behouden, wanneer u een hypotheekruil of pandwissel doet. Dan verschuift u een bestaande hypotheek op een pand naar een nieuwe woning. Dan betaalt u met het geld dat u hebt gekregen voor uw oude woning, de vorige eigenaar van uw nieuwe woning en betaalt u de bestaande lening verder af voor uw nieuwe woning. Ook interessant voor u. Heb ik nog recht op de woonbonus als ik mijn hypothecaire lening herfinancier? Behoud ik mijn woonbonus als ik een wederopname doe van mijn hypothecaire lening? Waar kan ik mijn lopende leningen bekijken? Tijd voor persoonlijk advies? Uw AXA Bankagent is er voor u.
telegraaf

Contacteer ons